Comencen les rebaixes?

homsMolt de compte. Just el dia després que es votés per àmplia majoria (més del doble de vots) la Declaració de Sobirania al Parlament, el Secretari General de la Presidència va declarar que el que pretenen és una Consulta “No Vinculant“. És a dir, ens declarem “subjecte polític i jurídic sobirà” però no podem tirar endavant Consultes Vinculants? Però quina estafa és aquesta? A més, va plantejar que es podria votar a partir dels 16 anys. No dic que això no sigui adequat. El problema és que no tenen clar ni tan sols sobre quin cens pretenen que es faci! No han tingut prou temps per a preparar-ho?! Què pretenen organitzar, una Consulta o una simple enquesta? Per favor! No pot ser que un tema tan extremadament trascendental es vulgui fer d’aquesta manera tan poc seriosa.

Primer de tot, cal aprovar, d’una vegada per totes, una Llei Electoral Catalana pròpia. Que després de 30 anys encara no en tinguem denota dues coses: primer, l’extrema incompetència dels nostres polítics. Segon, que es prenen molt poc seriosament el nostre autogovern. És sobre el cens resultant d’aquesta Llei que s’haurà de fer la Consulta. I sí, caldrà saltar-se la legalitat espanyola. Això cal explicar-ho a tothom. Que en un primer moment es vulgui arribar a alguna mena de consens per a deixar en evidència la nul·la qualitat democràtica dels partits espanyols, d’acord. Però que això no sigui cap impediment per a continuar amb el procés. La Declaració de Sobirania no és clara al respecte. Això, sumat a la necessària incorporació a la Unió Europea, van ser els punts que van motivar el “Sí crític” de la CUP. Que al final no els hàgim d’acabar donant la raó… En aquest sentit, ja estem sentint veus d’Unió i Iniciativa que comencen a parlar de forma massa ambígua del tema.

Compte, doncs. Ja hem vist fins a quin punt els partits polítics catalans són capaços d’aplastar i decebre les nostres il·lusions i d’incomplir sense cap vergonya el seu programa electoral. No hi ha excuses que valguin. La Consulta s’ha de tirar endavant perquè així ho va votar una majoria clara de catalanes i catalans a les urnes. Mai havíem estat en una situació tan límit com ara en les últimes dècades. Per això és tan important que, ni que sigui per una vegada, no ens fallin i actuïn d’acord amb allò que van prometre.

Anuncis