No volen arribar a cap acord

vagaNo tenen cap intenció d’arribar a un acord. L’únic que pretenen és generar desconfiança, confusió i provar de boicotejar la Declaració des de dins. A pas que anem, si se’ls pretén incorporar, el text sofriria una retallada de proporcions similar a l’Estatut. Si hi ha una clara majoria en favor d’un redactat, no es poden canviar els eixos principals perquè 20 diputats (que haguessin estat menys en cas que haguessin pogut votar tots els catalans a l’estranger) no s’hi mostrin a favor. El problema és seu. Si volen quedar arraconats amb el PP i C’s, ja s’ho faran. Des del PSOE ja els han deixat clar que, de dret a decidir, res de res. Igualment, el Pere Navarro, segueix insistint de cara la galeria amb la seva aposta federal. Ell mateix sap que és del tot irrealitzable, però estan tan acostumats a mentir i enganyar que ho poden fer sense ni tan sols avergonyir-se.

Treure la referència a l’Estat Propi ha de ser prou com per a incorporar-hi Iniciaiva. No estaria de menys, doncs, canviar el terme “Unió Europea” per “Europa” per a facilitar l’entesa amb la CUP. La continuitat o no a aquesta entitat l’haurem de decidir els catalans, no ens pot venir col·locat dins de la pregunta sobre l’Estat Propi. És interessant llegir aquest article del Vicent Partal al respecte. El projecte de la Unió Europea era molt interessant. Ara bé, els darrers anys s’ha pervertit fins al punt de sofrir dèficits democràtics. Aquest és un debat que haurem d’afrontar.

Abans, però, cal centrar les nostres forces en celebrar i guanyar el referèndum. A Europa i al Món en general li serà indiferent si a la Declaració li donen suport 71, 87 o 107 diputats. El que valoraran serà el resultat del referèndum. I això és el vertaderament important i pel qual hem de treballar.

Anuncis