Duran i Lleida ataca de nou

duranEl gran problema de CiU té un nom: Josep Antoni Duran i Lleida. Ell ha estat un dels principals culpables de la pèrdua de 12 escons de CiU en aquestes eleccions. El missatge que el President Mas provava de transmetre era que, si el votàvem i CiU obtenia majoria absoluta, ens guiaria de forma irreversible cap a l’Estat propi. Com a resposta, el de la Franja deixava anar missatges totalment contraris: que si no érem majoria, que quedaríem fora de la Unió Europea, que Baviera també era un “Estat”… Quan anem a votar, no ho fem per una persona. Posem dins de l’urna una papereta amb molts i molts noms. Entre ells, en el cas de CiU, hi havia alguns d’Unió. Com podíem estar segurs que aquests diputats votarien a favor de l’Estat propi si el líder que van votar amb un 80% de suports opinava públicament el contrari? D’aquí l’important transvasament de vots cap a ERC. Com a mínim, hi havia la seguretat que tots els seus diputats sí votarien a favor de la independència. Això, sumat a l’efecte de la gran manifestació de la vaga (que va mobilitzar el vot més d’esquerra) i els titulars d’El Mundo van provocar que CiU perdés tot aquell vot indecís entre ells i un altre partit.

Els fets han demostrat que aquells que deien que només amb una majoria absoluta de CiU es podria iniciar el camí cap a l’Estat propi s’equivocaven. Només cal escoltar els dirigents d’Unió els darrers dies. Primer, el seu líder va assegurar que no totes les persones que érem a la manifestació de la Diada volíem la independència. Tot seguit, que calia escoltar una oferta del govern espanyol. Avui, fins i tot, han creuat tota línia vermella demanant “refer” ponts amb el PP. Què vol dir això? Que cal anar de la mà amb aquells que han insultat, amenaçat i difamat els seus companys de federació? A aquells que han arribat a recollir firmes contra Catalunya? Els que es fotografien amb banderes falangistes? Els que ens volen arruïnar i escanyar socialment i econòmica? Els que volen acabar amb la nostra llengua? Els que atien l’odi contra els catalans per a guanyar vots? Els que menteixen i amenacen amb escenaris apocalítpitcs a jubilats, joves, funcionaris i a tots aquells que vivim aquí? A part, que no saben a can Unió que sense CDC probablement ni tan sols tindrien representació parlamentària? Tan miserables són?!

L’escenari resultant de les eleccions del passat 25N serà un govern recolzat des de fora per una ERC que farà de contrapès a Unió i que serà l’assegurança que CiU no s’aparta del camí cap a l’Estat propi. Ho tenim ben a prop. Siguem optimistes, que ho aconseguirem!

Anuncis