Impulsen CiU cap a la majoria absoluta

Fa uns dies vaig escriure una predicció del que, segons el meu parer, podrien ser els resultats electorals a partir de l’anàlisi de les diferents enquestes. No creia que el que passés durant aquesta setmana pogués fer variar gaire les previsions. Ara bé, des de l’espanyolisme més ranci i anti-democràtic s’han superat.

Primer les acusacions del diari El Mundo acusant a les famílies Mas i Pujol de tenir comptes a Suïssa. En el mateix article, asseguraven que seria “molt difícil de demostrar”. Però el més ridícul i patètic de tot és que el propi Ministerio diu que “no troba” l’informe. És a dir, que se l’han tret de la màniga. Avui, n’hem viscut una altra, la més “freak” de totes. El colpista Tejero ha anunciat que es querellarà contra el President Mas per “conspiració i sedició” i ha demanat acabar amb aquesta “xacra”.

Què transmeten amb aquestes accions tan absurdes? Que, al seu parer, la forma més eficaç d’aturar el camí cap a l’Estat propi és fent caure al President Mas i evitar la majoria absoluta del seu partit. Quina serà la reacció de la societat catalana? Doncs la contrària. Sembla mentida que siguin tan rucs: amb unes enquestes que deixaven CiU lluny de la majoria absoluta, han donat un impuls i una força increïbles a la federació nacionalista. Per això, totes les enquestes que hem vist fins ara poden acabar en res. Qui en pot sortir més perjudicat? Doncs ERC, que pot patir una fuga de vots sobiranistes cap a CiU (recordem que la majoria d’indecisos dubtaven entre ells i CiU). A sobre, avui Iniciativa ha sorprès amb la presència del líder de la Syriza grega. Doble bufetada des del cantó independentista i el de l’esquerra. Això, sumat el creixement de la CUP, pot frenar significativament el seu resultat.

Anuncis