Es pot caure més baix?

Si durant la precampanya ja n’hem sentit de grosses, la pròpia campanya electoral en si va camí de ser encara pitjor. Socialistes, populars i ciudadanos estan disposats a dir i a fer el que sigui per a evitar allò que ja és imparable: un Parlament clarament favorable a una Consulta. Avui mateix, el candidat socialista a la Presidència ha deixat anar al seu twitter que Mas es va beneficiar personalment de la supressió de successions. El comentari ve arrel de la mort del pare i de la germana del líder convergent. Em semblen unes paraules fastigoses que, en qualsevol país normal, inhabilitarien aquest personatge per sempre. Atacar el rival, a més sense cap fonament, utilitzant la mort de dues persones tan properes és el més baix que es pot fer. Vista la polèmica generada, el socialista ha esborrat el tuit. Però el missatge ja estava llençat i el mal fet. És un comportament extremadament miserable que denota fins a on són capaços d’arribar per a frenar el procés que hem iniciat.

Qui ens acostuma a obsequiar amb diverses perles és el popular Vidal-Quadras. La darrera, comparar el català mitjà amb un gos. És així com pretén aconseguir vots el PP, insultant directament el seu electorat potencial? En els mitjans espanyols, també, s’han publicat autèntiques barbaritats. L’Arcadi Espada ha tractat Mas de “sergent totalitari” i no ha descartat que el President sofreixi alguna “patologia mental”. Javier Cárdenas ha assegurat que Mas i al premsa catalana li fan fàstic.

La veritat, no puc entendre com cap demòcrata pot votar alguna de les tres formacions esmentades. Espero que el proper 25N quedin en una posició el més residual i secundària possible. No ens hi estem jugant només una Consulta. Hi ha en joc la mateixa democràcia.

Anuncis