Els seus dèficits democràtics

Ha començat la campanya electoral d’una de les eleccions més decisives de tota la nostra història. L’enquesta publicada ahir pel CEO deixa el panorama electoral força clar (la del CIS conté errors importants en la presentació i no mereix cap credibilitat). Des d’un punt de vista sobiranista, ens hem de felicitar perquè, pel que sembla, hi haurà com a mínim 2/3 de la Cambra a favor del Dret a Decidir. Aquesta és una excel·lent notícia perquè ens carrega de raons, no només a nivell intern, sinó també de cara a l’exterior. La mateixa enquesta reflectia un nombre molt important d’indecisos. La majoria dels dubtes dels electors es troben entre votar CiU o ERC. Per tant, pel que fa a la suma sobiranista, el resultat es mantindria semblant.

En aquesta campanya, de ben segur, en sentirem de ben grosses. L’espanyolisme, tant el que es diu “d’esquerres” com de “dretes” dedicarà molts recursos per a evitar que el Parlament resultant reflecteixi una clara majoria a favor de permetre l’expressió democràtica dels catalans. Si dels diaris afins del PP n’hem sentit de l’alçada d’un campanar, ara s’ha apuntat a aquesta campanya el diari El País. En una editorial que no s’aguanta per enlloc, alerta que la campanya catalana està plena de “dèficits democràtics”. A més, acusa a Mas de “caudillisme”i els “mitjans addictes” de rebre massa subvencions.

Quan no es tenen arguments per a defensar una posició, l’única via que queda és la mentida i l’insult. I això és el que estan fent ara tant socialistes com populars. Aquesta editorial ha estat contestada avui mateix pel President Mas. Ha assegurat que proposarà a la primera sessió del nou Parlament una declaració pel dret a decidir. Concretament ha dit: “Que el parlament reculli la veu expressada a les urnes i ho faci ensenyant les millors cartes, que són la democràcia, la transparència, diàleg, Europa i marcs legals“. Impecable. A l’hora de parlar de “dèficits democràtics”, els d’El País farien bé en mirar-se el mirall abans de dir res.

Anuncis