Només els queda infundir por

Els unionistes espanyols saben que no tenen arguments, cap, que justifiquin la pertinença de Catalunya dins de l’Estat espanyol. L’espoli i els frens al nostre creixement són tan evidents que només els queden dues formes de provar de parar l’ascens sobiranista: la mentida i la por. Des del PP i el PSOE, les darreres setmanes, han explotat fins a l’extenuació el primer element. Han dit que en un Estat català no es podrien pagar les pensions, que les empreses fugirien, que restaríem fora de la Unió Europea… Això sí, en cap moment han justificat en da des i fets aquestes terribles pressagis.

En l’ús de l’estratègia de la por, directament, estan disposats a saltar la barrera d’allò que es considera democràtic. Hem sentit amenaces militars, crides a la intervenció de l’exèrcit i ja hem vist dues vegades sobrevolar a baixa altura avions militars. D’això últim, en una entrevista a l’eurodiputat Raül Romeva, encara en feien mofa. En una editorial, la Fundación Francisco Franco ha reclamat la detenció del President Mas i han recordat l’afusellament del President Companys. L’existència d’aquesta “fundació” (que fins i tot ha rebut subvencions públiques) és una mostra més de les mancances democràtiques existents a l’Estat espanyol. L’ús de les forces militars està sent i segurament serà una constant. Ahir, un vaixell de l’Armada va aturar a diversos pesquers a Roses per no portar la bandera espanyola.

Creuen que aquestes accions intimidatòries faran recular els catalans. No se n’adonen, però, que aconseguiran l’efecte contrari. El procés ja és imparable. I el 25N en tindran una nova mostra.

Anuncis