El món al revés

Fa una setmana, els eurodiputats de CiU, Iniciativa, ERC (representats pel BNG) i la socialista Maria Badia van enviar una carta a l’eurocomissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane  Reding. En ella, denunciaven les amenaces militars d’institucions de l’Estat espanyol i de membres del PP (com el mateix Vidal-Cuadras) contra Catalunya i demanaven la intervenció de la Unió Europea per a posar-hi fi, donat que es presentava un risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns. Des dels mitjans editats a Madrid, es va criticar molt durament aquesta missiva. La pressió ha estat tal que, finalment, la catalana Maria Badia ha decidit plegar com a secretària general del PSOE a la Unió Europea. La dimissió ha estat, segons ha explicat ella, per a no generar “cap problema” a la direcció del seu grup. Des de dins del partit havia rebut dures crítiques per haver firmat la carta. Un cop més, s’ha demostrat l’extema submissió i dependència total dels socialistes catalans (o, millor dit, de la delegació a Catalunya del PSOE) a les directrius marcades des de la seu central del partit a Madrid. S’ha constatat, alhora, com no hi ha cap diferència entre PSOE i PP pel que fa al tracte a Catalunya. Sense avergonyir-se, un partit que s’auto-anomena progressista no té cap problema per anar de bracet amb personatges que amenacen amb la intervenció militar d’un país. Per sobre de tot, per a ells, està la “unitat” d’Espanya i poc els importa si per a tal finalitat s’utilitzen estratègies allunyades dels valors democràtics.

El líder del PSOE ha assegurat que la carta dels eurodiputats va ser “desencertada”. No ha demanat, en cap moment, una rectificació als autors de les amenaces. Des del PP, seguint la mateixa línia, s’ha demanat una recitificació als signants. Amb aquest panorama, encara, no hem sentit parlar ni al Pere Navarro ni a cap membre del PSC. Aquest és el “Nou PSC”? Què volien dir amb aquest eslògan, que encara estaran més sotmesos que fins ara al PSOE?

P.D. El Pere Navarro ja ha parlat. Ha justificat la dimissió perquè, ha assegurat, la diputada “no havia calculat” les repercussions de manifestar-se sobre l’exèrcit. Penós. Definitivament, més PSOE que mai!

Anuncis