Una invasió rere una altra

El govern català ha donat a conèixer un informe de l’Institut d’Estudis Autonòmics on es demostra la constant invasió competencial per part del govern espanyol. En àmbits en els quals la Generalitat, per llei, té competències exclusives, l’aparell estatal ha creat organismes i institucions que tenen com a finalitat limitar l’autogovern català. D’aquesta manera, segons l’informe, es creen duplicitats que compliquen l’activitat econòmica i la inversió. Degut a aquesta invasió constant, l’autogovern català queda limitat a una simple autonomia administrativa lluny de ser una autonomia política real.

En la presentació de l’informe, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha lamentat que totes aquestes invasions són conseqüència d’una visió esbiaixada de la Constitució. A més, ha recordat unes dades del FMI que conclouen que l’Estat espanyol és un dels països amb menys seguretat jurídica i on més difícil és emprendre una activitat empresarial. En el rànquing, apareix al mateix nivell que Uganda (l’estat que el president espanyol va menysprear en una conversa amb Luis de Guindos).

Aquesta és una mostra més de fins a quin punt ens frena formar part de l’Estat espanyol. El desenvolupament econòmic que aconseguiríem formant part de la Unió Europea com un Estat més seria molt important. Catalunya té moltes potencialitats que no pot acabar d’explotar per culpa de la seva dependència amb Espanya. És hora de fer la nostra via.

Anuncis