Els insults i les injúries no s’aturen

Des de l’espanyolisme, les comparacions entre nazisme i nacionalisme català han estat constants. Arrel del procés engegat pel President Mas, s’han accentuat i els insults s’han concentrat de forma important sobre la seva persona. Primer ha estat un regidor del PP de l’Ajuntament de Rubí, que amb un fotomuntatge vestia el President Mas amb una bandera nazi. Tot seguit, l’ex-secretari de Comunicació amb Aznar ha afirmat que CiU són “els més fatxes d’Espanya” i ha tractat els catalanistes de “secta”. Totes aquestes barbaritats no han comportat cap conseqüència. Insultar als catalans és gratuït. Això sí, segons el periodista José María Carrascal, totes les injúries vénen dels catalanistes…

Alhora, el PP ha engegat la campanya de la por. Aquesta setmana, ha tocat el torn a les pensions, a les titulacions universitàries i els subsidis a l’agricultura. Segons el populars, un Estat català no podria pagar les pensions. Saben perfectament que això és mentida. Al contrari: els catalans són contribuents nets dins la bossa conjunta de les pensions pel que, fins i tot, els nostres jubilats podrien cobrar més i gaudir de millor qualitat de vida. L’altra bestiesa és que no es podrien convalidar les titulacions universitàries de Catalunya. Una altra mentida perquè, fins i tot, les catalanes van ser validades abans que les espanyoles a nivell europeu. Als pagesos els ha advertit que perdrien les subvencions que reben de la UE. Una Catalunya Estat continuaria dins de la UE. Per tant, no perdria cap subvenció. Una altra bestiesa.

Els mateixos que deixen anar aquestes barbaritats, són els que amaguen que mentre la inversió a Catalunya només ha estat el 35% del previst (que ja és menys del que pertocaria), en el cas de Madrid el 111%. Els espanyolistes no tenen cap argument que justifiqui una Catalunya dins de l’Estat espanyol. I ho saben. Per això menteixen, per provar d’espantar a la gent. La mentida, però, més tard o més d’hora, s’acaba descobrint. El 25N en tindran la primera prova.

Anuncis