Ara toca sumar

En un moment com aquest, sumar és imprescindible. Independentment de si votem a un o altre partit, hem de tenir clar que la campanya no l’hem de fer en contra dels partits que han demostrat una voluntat d’avançar cap a l’Estat propi, sinó contra els qui, sense arguments i utilitzant mentides (que un Estat català no podria pagar les pensions, que sortiríem de la UE…), pressions (demandes a Europa perquè es pronunciï contra una futura adhesió de Catalunya) o insults i amenaces (enviament de tancs i altres bestieses fora de lloc), es mostren contraris a un Estat català.

He vist per la xarxa molts comentaris entre votants de partit sobiranistes tirant-se els plats pel cap i acusant-se un a l’altre dels mals del país pel fet de votar a un partit o a un altre. Tots els partits han comès errors, sí. Però també encerts. I en moments com aquests, en els quals ens és imprescindible anar més junts que mai, crec que val la pena recordar allò positiu que cada partit sobiranista ha aportat a Catalunya. Perquè també, dins dels errors, hi ha hagut encerts. Difícilment estaríem on som ara, a les portes d’un referèndum durant la propera legislatura, si tots ho haguessin fet tot malament. És moment d’intentar passar pàgina i mirar endavant. És complicat, perquè les ferides obertes són molt grans i profundes. Però val la pena fer l’esforç.

Així doncs, en els propers dies, provaré d’exposar allò que, al meu parer, cada partit sobiranista ha aportat en benefici al pas que estem a punt de fer. Ara, més que mai, hem d’intentar fixar-nos en allò que hem fet bé. Pel contrari, l’únic que generarem serà més divisió, confusió i incertesa.

Anuncis